Terugblik op de derde bewonersavond

Op 7 november 2023 organiseerde Wij de Westwijk met de partners in de wijk de derde bewonersavond van Wij de Westwijk. Deze avond stond in het teken van terugkijken en vooruitblikken, waarbij we zowel de successen van het afgelopen jaar vierden als spannende nieuwe initiatieven voor onze wijk aankondigden. Zo hadden we het over de wijkbibliotheek, de Multi Court en extra handhaving in de wijk.

De avond begon met een plenaire sessie waarin we uitgebreid terugkeken op wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. Een van de hoogtepunten was de afname van interviews met 160 Westwijkers over de veiligheid en leefbaarheid in onze wijk. Deze gesprekken hebben ons waardevolle inzichten gegeven in wat er leeft onder de bewoners en waar we ons op moeten richten om de Westwijk nog beter te maken.

Multi Court in de Westwijk

Een fijne ontwikkeling voor onze jongeren is de komst van een Multi Court bij de Schapenweide. Dit multifunctionele sportveld, gefinancierd door de SPUK (Specifieke Uitkering), biedt een fantastische plek voor sport en recreatie. Daarnaast openen we binnenkort een Talent Stagehuis in de wijk, een plek waar jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Wil jij ook meedenken over het Multi Court? Mail dan naar info@wijdewestwijk.nl.

Energiefixers

Ook aankomend jaar zetten we ons in voor duurzaamheid en energiebesparing. Onze energiefixers gaan weer langs de deuren om bewoners te informeren over de energietoelage en mogelijkheden om hun huis te verduurzamen. Dit initiatief is een belangrijke stap in het verlagen van de energiekosten en het verbeteren van het milieu.

Wil jij meepraten?

Tijdens de informatiemarkt na de plenaire sessie konden bewoners zich aanmelden voor twee klankbordgroepen. De ene groep zal zich buigen over de invulling van de nieuwe wijkbibliotheek, terwijl de andere groep ideeën zal ontwikkelen voor de Multi Court. Heb je de informatiemarkt gemist, maar wil je wel meepraten over een van deze onderwerpen? Mail dan naar info@wijdewestwijk.nl.

De bewonersavond was een mooie gelegenheid om samen te komen, ideeën uit te wisselen en plannen te maken voor de toekomst van de Westwijk. We willen alle Westwijkers bedanken voor hun betrokkenheid en inzet!

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

“Een mooie broek voor mama”

“Een mooie broek voor mama”

Drie wensbomen stonden er in de Westwijk. Weet je het nog? In de donkere dagen voor Kerst nodigde Programmabureau Wij de Westwijk bewoners uit een wens te doen voor een […]

Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

We willen allemaal graag in een mooie, leefbare buurt wonen. Maar wat doe je als je wijk wel een opfrisser kan gebruiken? Marjo, een actieve bewoonster van Westwijk, liet het […]

Terugblik op de vierde bewonersavond

Terugblik op de vierde bewonersavond

Vlaardingen – Er komt een social hub in Vlaardingen West. Dat kondigde Wij de Westwijk aan op dinsdag 23 april, tijdens de vierde bewonersavond in de Westwijk. De hub komt […]