OUDERS

Er zijn inwoners in de Westwijk die met moeite de touwtjes aan elkaar kunnen knopen. Het hebben van bijvoorbeeld schulden en het leven in slechte woonomstandigheden trekken vaak weer andere problemen aan. Dat moet anders. Om prettig te kunnen leven, is een stabiele thuissituatie nodig. 

Dagprogramma voor ouders

Naast een dagprogramma voor kinderen, start er ook een programma voor volwassenen. Hier kunnen ouders, nadat ze hun kinderen naar school hebben gebracht, zelf extra begeleiding krijgen. Bijvoorbeeld als ze vragen hebben over wonen, opvoeding, taal, werk en inkomen en veiligheid. Ouders of verzorgers van kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal kunnen extra taalonderwijs krijgen. De bibliotheek en stichting Aanzet geven deze taallessen op de basisscholen De Schakel, De Wereldwijzer en de Prins Willem Alexanderschool. 

Spreekuur in de Westwijk

Daarnaast komt er een wekelijks spreekuur waar afwisselend Waterweg Wonen, Schuldhulpverlening en de formulierenbrigade aanwezig zijn. Hier kunnen ouders en verzorgers terecht met vragen over bijvoorbeeld hun huis of de opvoeding van de kinderen. Of voor hulp bij het invullen van moeilijke formulieren of als er financiële problemen zijn. 

Wil je meer weten over waar wij bij Programmabureau Westwijk mee bezig zijn? Kom langs voor een kop koffie, onze deur staat voor je open!