ONS PROGRAMMA VOOR DE WESTWIJK

Kansrijk opgroeien in de Westwijk

Met veel inwoners van de Westwijk in Vlaardingen gaat het goed. Ze wonen met plezier in de wijk, volgen een opleiding of hebben betaald werk. Toch kunnen we de ogen niet sluiten voor een groeiende groep kwetsbare inwoners. Deze groep heeft het lastig, bijvoorbeeld omdat er stress is door armoede en schulden of door een gevoel van onveiligheid.

Het programma voor de Westwijk moet en wil hierin verandering brengen.  Dit doen we onder andere met een dagprogramma voor kinderen en voor ouders. Iedereen moet de kans krijgen hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Ook moet duidelijk zijn waar mensen naar toe kunnen met problemen. Daarnaast zetten we in op een schone wijk, waar het prettig is om te wonen. 

We lossen het op in de Westwijk

Het plan voor de Westwijk is daarom vooral gericht op het vergroten van kansen in het leven van de kwetsbare inwoners van de Westwijk en dat van hun kinderen. Het doel is dat inwoners uiteindelijk met hulp van professionals samen de (sociale) problemen in de wijk oplossen. Kortom: Westwijkers lossen de problemen met elkaar op. De aanpak is gericht op vijf punten:

Wil je meer weten over waar wij bij Programmabureau Westwijk mee bezig zijn? Kom langs voor een kop koffie, onze deur staat voor je open!