Zomervakantie: tips in de Westwijk en andere plekken in de stad

Zomervakantie: lekker uitslapen, geen huiswerk en doen waar je zelf zin in hebt. Heerlijk! Maar – eerlijk is eerlijk – als je vrienden op vakantie zijn en als de regen maar niet ophoudt, duren de dagen soms wel lang. Daarom maakten we deze week nog een keer een rondje door de stad, op zoek naar de leukste vakantietips voor kinderen (en hun ouders) en jongeren. Er zit vast iets voor je bij. Heel veel plezier en nog een fijne zomer!

De Heemtuin

Ken je de Heemtuin al? Deze bijzondere plantentuin is al meer dan vijftig jaar een groene oase aan het Heemtuinpad (tussen Marnixlaan en Karel de Grotelaan), midden in de Westwijk. Je ontdekt er planten en bloemen die je misschien nog niet kende, allerlei soorten bomen, vogels, kikkers en er is een insectenhotel. Sinds vorig jaar heeft de tuin een nieuwe eigenaar en kun je er elke dag een mooie wandeling maken. Op dinsdagochtend 8 en 15 augustus is er een activiteit voor kinderen van 5 t/m 12 jaar. Op de website kun je heel veel groene informatie vinden: www.heemtuinwestwijk.nl.

De Broekpolder

Hou je van wandelen of fietsen? Ga dan eens op ontdekkingstocht in de Broekpolder, een uniek recreatiegebied aan de rand van Vlaardingen.

Het Zomerterras in Stadspark ’t Hof/Oranjepark

Het jaarlijkse openlucht festival met muziek en theater in het Stadspark ’t Hof aan de Julianalaan. Op dinsdag- en woensdagmiddag 15 en 16 augustus verandert het Zomerterras in het Kinderterras. Alle kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn van harte welkom van 12.00 tot 16.00 om een gezellige en creatieve middag door te brengen. Meer informatie vind je op www.zomerterras.nl

Foto: Zomerterras 2022

De Surfplas of Krabbeplas

Nu moet je er misschien niet aan denken als je naar buiten kijkt, maar vanaf volgende week wordt het weer warmer. Wie in de Westwijk woont boft, want wat is er fijner om met mooi weer met je kinderen, een paar handdoeken, een emmer en een schep, je eigen Vlaardingse strandgevoel te ervaren. En om het lekker voordelig te houden, neem je gewoon je eigen picknickmand mee.
Check van tevoren even de waterkwaliteit op www.zwemwater.nl.

ExpoCamp Vlaardingen

Als Westwijker heb je ze vast al zien staan: kleurige tenten en bijzondere accommodaties op de pop-up camping aan de Krabbeplas. Dit low-budget campingterrein is er alleen deze zomer, speciaal ter gelegenheid van de viering van 750 jaar stadsrechten in Vlaardingen. Neem gerust eens een kijkje en vraag naar het activiteitenprogramma. Benieuwd wat er nog meer te doen is in dit Vlaardingse feestjaar? Kijk op www.vlaardingen750.nl.

De Vreemde Vogel

Aan het einde van de Van Baerlestraat – verscholen in het groen – staat een mooi verbouwde boerderij met een gezellig terras. Extra leuk is dat er tijdens de zomervakantie t/m 20 augustus veel leuke kinderactiviteiten worden georganiseerd. Met op maandag, woensdag en vrijdag o.a. een rondje met de zweefmolen. Let op, deelname aan (gratis) kinderactiviteiten is alleen mogelijk als je van tevoren een tafeltje reserveert voor bijvoorbeeld een kop koffie of thee. Zie ook: www.devreemdevogel.nl

De Bibliotheek De Plataan

In de zomervakantie zijn er minder activiteiten, maar boeken lezen en lenen kun je in de bibliotheek élke dag! Let op: kijk voor de zomervakantieopeningstijden van de vestiging in Kindcentrum Prins Willem Alexander even op de website: www.debibliotheekdeplataan.nl

Sportfeest in De Polderpoort op vrijdag 18 augustus

Ben in Beweging, dé beweegmascotte van Vlaardingen, is jarig en hij nodigt alle Vlaardingse kinderen tussen de drie en acht jaar samen met hun ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s uit om zijn verjaardagsfeestje sportief te vieren. Speciaal voor het sportfeestje, waar kinderen allerlei sporten van Vlaardingse sportverenigingen kunnen uitproberen, wordt de Polderpoort Vlaardingen op vrijdag 18 augustus omgetoverd tot een waar sportparadijs! 

De kosten zijn € 2 per kind (begeleiders gratis). Je kunt ter plekke (contant) betalen. Kijk voor meer informatie op de website van Vlaardingen in beweging.

Op zoek naar nog meer leuke activiteiten deze zomer?

Voor oudere kinderen en jongeren die er zelf op uit kunnen: check het programma van CJV Vlaardingen en van Vlaardingen in beweging.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Vlaardingen verwelkomt eerste elektrische vuilniswagen!

Vlaardingen verwelkomt eerste elektrische vuilniswagen!

Goed nieuws voor Vlaardingen! Sinds een paar weken rijdt de eerste 100% elektrische vuilniswagen van Irado door onze straten. Deze nieuwe elektrische wagen is stil en schoon, en produceert geen […]

Werkfestival brengt werkzoekenden en werkgevers samen in de Westwijk

Werkfestival brengt werkzoekenden en werkgevers samen in de Westwijk

Op woensdag 26 juni vond in het Geuzencollege het werkfestival plaats, georganiseerd door Stroomopwaarts, UWV, Wij de Westwijk en lokale ondernemers. Ondanks het warme weer trok het evenement meer dan […]

Op zoek naar een baan? Maak er werk van op woensdag 26 juni!

Op zoek naar een baan? Maak er werk van op woensdag 26 juni!

Op woensdag 26 juni organiseert Wij de Westwijk samen met Stroomopwaarts, UWV en lokale ondernemers, een speciaal evenement waar werkzoekenden op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met werkgevers […]