Vlaardingse kinderen op Heppie Tour naar de Efteling

Op 25 juli was het een bijzondere dag voor 140 kinderen en ouders of verzorgers uit Vlaardingen. Twee bussen vol enthousiaste kinderen en hun families vertrokken die ochtend vanuit Vlaardingen, uitgezwaaid door Wethouder Jacky Silos.

Vanuit het hele land werden op 3000 kinderen en hun ouders of verzorgers met maar liefst 42 bussen vol naar de Efteling gebracht voor een volledig verzorgd dagje uit. Dankzij een samenwerking met Heppie Tour van Stichting Het Vergeten Kind, de gemeente Vlaardingen en programmabureau Wij de Westwijk konden 140 kinderen en hun ouders of verzorgers uit Vlaardingen genieten van een dag vol magie en avontuur in de Efteling. 

Verzorgd dagje uit

Het was een dag vol verwondering en plezier. De busrit was al een avontuur op zich, met spelletjes zoals Woordenslang, Frupselen en het Bananenspel om de tijd te doden. Bij aankomst in de Efteling konden de gezinnen zelf op pad gaan en genieten van de vele attracties die het park te bieden heeft, van de rustige Droomvlucht tot de spannende Python.

De gezinnen konden genieten van een geheel verzorgd dagje uit, wat betekende dat ze ook een tegoedbon kregen om lunch te halen. Zo kon iedereen genieten van een heerlijke maaltijd zonder zich zorgen te maken over het meenemen van eten.

Deze dag was niet alleen een kans voor de kinderen om te genieten en nieuwe herinneringen te maken, maar ook een kans voor de ouders om te ontspannen en te genieten van de dag. Vrijwilligers stonden klaar om de gezinnen te begeleiden en te ondersteunen, waardoor de ouders even hun rust konden pakken.

Samen sterker

Vanuit het programmabureau is een beroep gedaan op diverse stichtingen in de Westwijk om kwetsbare gezinnen uit te nodigen voor een speciale dag in de Efteling. De gezinnen die de kans kregen om mee te gaan, werden gekozen door verschillende lokale stichtingen, zoals Stichting UP, Stichting Elckerlyc, Antipesto, Spring Foundation, Minters en Kledingbank Vlaardingen. Deze gezinnen verdienden een dagje uit, en wat voor één!

“Het is door krachtenbundeling dat we zoveel gezinnen, voornamelijk uit de Westwijk, dit dagje uit konden laten ervaren.”

Reshma Roopram, coördinator Sociaal: “Dit is de kracht van Wij de Westwijk. Wij zijn de aanjagers, degenen die de formele en informele organisaties samenbrengen. Het is door deze krachtenbundeling dat we zoveel gezinnen, voornamelijk uit de Westwijk, dit dagje uit konden laten ervaren. Samen ben je nu eenmaal sterker en daarom hebben we zoveel gezinnen kunnen bereiken.”

Het was een dag vol magie en plezier, een dag die deze kinderen niet snel zullen vergeten! Bij Wij de Westwijk geloven we in het creëren van mooie herinneringen en het bieden van kansen aan alle kinderen in onze wijk en deze dag sluit daar perfect bij aan. We willen Stichting Het Vergeten Kind en alle andere betrokken stichtingen bedanken voor het mogelijk maken van deze fantastische dag. We kijken al uit naar het volgende avontuur!

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Vacature: Coördinator Sociaal bij Wij de Westwijk

Vacature: Coördinator Sociaal bij Wij de Westwijk

Wil jij werken aan een mooie toekomst voor kinderen en ouders in onze Westwijk? Bij het programmabureau Wij de Westwijk in Vlaardingen zijn we op zoek naar een coördinator Sociaal. In […]

€1,5 miljoen per jaar voor talentontwikkeling in de Westwijk

€1,5 miljoen per jaar voor talentontwikkeling in de Westwijk

Na een spannende periode van voorbereiding en afwachting, zijn we ontzettend trots om aan te kondigen dat het Nationaal Programma Vlaardingen West de volledige SPUK Kansrijke Wijk voor de komende […]

Samen bewegen in West

Samen bewegen in West

In de voorjaarsvakantie is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan de activiteit Samen Bewegen in West. De activiteit bestaat uit het maken van een gezamenlijke wandeling door […]