Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

We willen allemaal graag in een mooie, leefbare buurt wonen. Maar wat doe je als je wijk wel een opfrisser kan gebruiken? Marjo, een actieve bewoonster van Westwijk, liet het er niet bij zitten. Ze kwam met een prachtig idee om het speelplein in haar buurt op te fleuren met kleurrijke schilderingen en klopte aan bij Wij de Westwijk voor steun. Het resultaat? Een inspirerend voorbeeld van wat we samen kunnen bereiken.

Kleurrijke speelplaats

Marjo’s idee was simpel maar effectief: het sombere plein omtoveren tot een kleurrijke speelplaats met een verkeersrotonde en een hinkelbaan. Met dit idee stapte ze naar Wij de Westwijk, waar het idee enthousiast werd ontvangen. 

Marjo zette zich vol in om haar plan uit te werken. Met de hulp van de gemeente Vlaardingen, Minters opbouwwerk, de politie, Wij de Westwijk en de wijkambassadeurs, onderging het plein in slechts één dag een volledige metamorfose. Vijftien vrijwilligers, gewapend met verfrollers en kwasten, brachten Marjo’s plannen tot leven.  

Wijkambassadeurs

Wil jij ook iets betekenen voor de wijk? De wijkambassadeurs spelen een belangrijke rol in de wijk. Zij zijn de schakel tussen de bewoners en de organisaties. Hun taak? De verbinding leggen in de wijk, helpen bij leuke projecten en de mooie kanten van Westwijk laten zien. Zoals dit nieuwe plein, opgefleurd met kleurrijke schilderingen, die niet alleen de speelplaats leuker maken, maar ook de hele buurt gezelliger.

Heb jij een idee voor de wijk?

Deze transformatie is een prachtig voorbeeld van hoe buurtbewoners met steun van de gemeente en lokale partners echte veranderingen kunnen realiseren. Heb je zelf ook een idee om Westwijk mooier te maken? Aarzel niet en neem contact op met Wij de Westwijk. Samen maken we de wijk leefbaarder!

Voor meer informatie of om je aan te sluiten bij onze initiatieven, bezoek onze website, stuur een e-mail naar info@wijdewestwijk.nl of loop een keer naar binnen in ons kantoor in o.b.s. de Wereldwijzer. Samen maken wij de Westwijk!

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

“Een mooie broek voor mama”

“Een mooie broek voor mama”

Drie wensbomen stonden er in de Westwijk. Weet je het nog? In de donkere dagen voor Kerst nodigde Programmabureau Wij de Westwijk bewoners uit een wens te doen voor een […]

Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

We willen allemaal graag in een mooie, leefbare buurt wonen. Maar wat doe je als je wijk wel een opfrisser kan gebruiken? Marjo, een actieve bewoonster van Westwijk, liet het […]

Terugblik op de vierde bewonersavond

Terugblik op de vierde bewonersavond

Vlaardingen – Er komt een social hub in Vlaardingen West. Dat kondigde Wij de Westwijk aan op dinsdag 23 april, tijdens de vierde bewonersavond in de Westwijk. De hub komt […]