Vacature: Coördinator Sociaal bij Wij de Westwijk

Wil jij werken aan een mooie toekomst voor kinderen en ouders in onze Westwijk? Bij het programmabureau Wij de Westwijk in Vlaardingen zijn we op zoek naar een coördinator Sociaal. In het Nationaal Programma Westwijk ga je werken aan gelijke kansen en toekomstperspectief voor kinderen en ouders. Je bent aan zet om samen met een lokale alliantie van onderwijsinstellingen, ondernemers, samenwerkingspartners in het jeugd en gezinsveld, re-integratie en de inwoners een sluitend programma voor kinderen en ouders te ontwikkelen en uit te stellen. Gericht op gelijke kansen op een goede toekomst (opleiding en werk).

Coördinator Sociaal – Nationaal Programma Westwijk Vlaardingen
36 uur – hbo/wo – niveau

Vlaardingen Westwijk

De Westwijk in Vlaardingen heeft ruim 12.500 inwoners en 6.000 huishoudens. De wijk is ruim opgezet, groen en de meest diverse wijk van Vlaardingen. Maar de sociale problematiek achter de voordeur is hevig. Armoede, schulden, en laaggeletterdheid stapelen bij veel gezinnen op. De problematiek waar inwoners mee te maken hebben belemmert hen enorm in het opbouwen van een leven. Kinderen in de Westwijk krijgen niet dezelfde kansen als in de rest van Vlaardingen en Nederland.

Daarom behoort de Westwijk sinds juli 2022 tot het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid van het Rijk. Dat betekent dat het Rijk, de gemeente Vlaardingen, inwoners en professionele samenwerkingspartners de komende 20 jaar extra investeren in de Westwijk. Dat gebeurt onder leiding van de Stuurgroep Wij de Westwijk en de lokale alliantie van samenwerkende partners.

Over 20 jaar mag het niet meer uitmaken of je in de Westwijk of in een andere wijk van Vlaardingen geboren wordt. Iedereen verdient het om gezien te worden en iedereen verdient een gelijke kans op een mooie toekomst.

Waar kom je te werken?

Als coördinator Sociaal ga je aan de slag bij het programmabureau Wij de Westwijk, dat zich in het centrum van de Westwijk bevindt. Dit is een onafhankelijk bureau dat in opdracht van de Stuurgroep de inzet in de wijk coördineert en regisseert. De coördinatie en regie is gericht op uitvoering van het uitvoeringsprogramma Westwijk. We werken samen in een slagvaardig, multidisciplinair, klein en hecht team.

Wat ga je doen?

 • Je denkt en werkt mee aan de strategische doorontwikkeling van het programma Wij de Westwijk;
 • Je vertaalt samen met samenwerkingspartners en inwoners de ambitie van het programma Wij de Westwijk op de thema’s Kind, Ouders en Werk in concrete en onderling samenhangende interventies;
 • Je stuurt op de effectieve en efficiënte uitvoering van de afgesproken interventies op deze thema’s;
 • Je signaleert knelpunten in de uitvoering en lost deze met partners op. Waar nodig schaal je op;
 • Je onderhoudt en breidt het netwerk in de wijk rondom de drie thema’s uit;
 • Je kijkt kritisch naar het programma, de interventies, de samenwerking met partners en inwoners en stuurt op continue verbetering.

Wat breng je mee?

 • Je hebt ervaring met wijkgericht werken en samenwerking in allianties;
 • Je maakt makkelijk contact met inwoners en denkt en werkt vanuit hun behoeften;
 • Je hebt een helicopterview: je houdt overzicht, stelt prioriteiten, pakt knelpunten aan en stuurt op resultaat;
 • Je hebt ervaring met sociale opgaven (kansenongelijkheid, werkloosheid, armoede);
 • Je hebt een positieve benadering gericht op samenwerking, win-win, benutten van kansen en aanpakken van problemen;
 • Je bent koersvast en in staat om te gaan met weerstand of tegenstrijdige belangen;
 • Je kan snel en effectief schakelen tussen strategie en uitvoering en tussen inwoners, professionals, gemeente en het programmabureau;
 • Je bent scherp op de inhoud, zorgvuldig in de relatie en slim in de procedure;
 • Je hebt een hands-on-mentaliteit: je pakt zaken actief en ondernemend aan;
 • Je bent ontwikkelgericht en bouwt mee aan ons team;
 • Je hebt humor en houdt van een informele, gezellige werksfeer in een klein team.

Wat bieden wij jou?

We bieden jou een team waarin je de ruimte krijgt om jezelf en het team te ontwikkelen. Je bouwt aan een dynamisch team waar een goede werksfeer, humor en hard werken centraal staan. Je krijgt verantwoordelijkheid, ruimte en vertrouwen. Het is mogelijk om hybride te werken. De functie is ingeschaald in schaal 13 met een bruto maandsalaris van maximaal € 7,235-, afhankelijk van opleiding en ervaring, bij een fulltime dienstverband. We bieden je een jaarcontract aan met mogelijkheid van verlenging.

Als medewerker van het programmabureau kom je in dienst van de gemeente Vlaardingen. Daarbij hoort een goed ABP-pensioen en een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je salaris, dat je naar eigen keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra vrije dagen of andere persoonlijke wensen.

Sollicitatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Marco van den Berg, programmadirecteur Wij de Westwijk via marco@wijdewestwijk.nl of via 06-14872744.

Denk je dat jij de ideale kandidaat bent? Solliciteer dan via de website van de gemeente Vlaardingen.

Deze vacature sluit op 3 maart a.s. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 12 maart. Je hoort zo snel mogelijk na de sluitingsdatum of je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Lijkt het je leuk om samen met anderen te ontdekken welke sport- en beweegmogelijkheden er in Vlaardingen zijn? Doe dan mee met het Kennismakingsprogramma Laagdrempelig Bewegen en ontdek wat bij […]

Ontmoet Westwijker: Mohammed

Ontmoet Westwijker: Mohammed

“Ik woon en werk in de wijk waar ik ben geboren en opgegroeid,” vertelt jongerenwerker Mohammed Benomar (1994). “Ik ging hier naar school, voetbalde op de pleintjes, had hier mijn […]

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Zet 9 maart in je agenda, want dan transformeert Cultuurhuis Kade40 in Vlaardingen tot het epicentrum van jong IT-talent! Gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Dordrecht, Capelle aan den IJssel en de politie […]