Terugblik op de vierde bewonersavond

Vlaardingen – Er komt een social hub in Vlaardingen West. Dat kondigde Wij de Westwijk aan op dinsdag 23 april, tijdens de vierde bewonersavond in de Westwijk. De hub komt in het gebouw van een voormalig restaurant aan de Floris de Vijfdelaan 330. Deze social hub zal diverse functies huisvesten, waaronder een koffiehoek, een bibliotheekbalie en vergaderkamers waar bewoners in alle privacy hun verhaal kunnen doen.

De social hub wordt een locatie waar verschillende organisaties samenkomen, waaronder de gemeente en lokale partners. In de hub komt een vaste locatie van bibliotheek de Plataan, een inloopspreekuur van de politie en ook toezichthouders zullen er regelmatig aanwezig zijn. Daarnaast komt er een gezellige koffieplek van de Social Coffee Company, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten en sociale contacten kunnen versterken. 

Ontwikkelingen in het Marnixpark

Ook werden er nieuwe plannen voor het Marnixpark bekend gemaakt. Het park wordt een ontmoetingsplek voor iedereen. Vanaf half juni zullen er tien weken lang pop-up fitnesstoestellen staan. Bovendien wordt de bestaande speelplek met natuurlijke speelelementen uitgebreid, komt er een waterspeelplaats, een hondenspeelplaats en het eerder aangekondigde Multi Court. 

Postieve bewonersavond met diverse workshops

De bewonersavond bood Westwijkers de gelegenheid om samen te eten en daarna meer te leren over de ontwikkelingen in onze wijk. Naast de aankondigingen konden de aanwezigen deelnemen aan workshops van verschillende programma’s die in de wijk zijn uitgerold in het kader van de wijkaanpak. Een van de hoogtepunten was de proefsessie van Rots en Water, het weerbaarheidsprogramma dat vanuit programmabureau Wij de Westwijk is uitgebreid naar alle basisscholen en middelbare scholen in de wijk. 

Informatiemarkt met wijkorganisaties

Tijdens de informatiemarkt hadden bewoners de gelegenheid om vragen te stellen aan de politie, de gemeente en andere wijkorganisaties. Dit interactieve gedeelte van de avond gaf aanwezigen de kans om direct in gesprek te gaan met de mensen die zich inzetten voor hun leefomgeving. In de toekomst kan dit ook tijdens het inloopspreekuur van wijkagenten en boa’s in de social hub. 

Wij de Westwijk: samen voor een betere wijk

De editie van 23 april was alweer de vierde bewonersavond van Wij de Westwijk, het programmabureau van de gemeente Vlaardingen en andere organisaties in de wijk. Dit initiatief richt zich op het vergroten van de veiligheid en leefbaarheid in de Westwijk.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

“Een mooie broek voor mama”

“Een mooie broek voor mama”

Drie wensbomen stonden er in de Westwijk. Weet je het nog? In de donkere dagen voor Kerst nodigde Programmabureau Wij de Westwijk bewoners uit een wens te doen voor een […]

Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

We willen allemaal graag in een mooie, leefbare buurt wonen. Maar wat doe je als je wijk wel een opfrisser kan gebruiken? Marjo, een actieve bewoonster van Westwijk, liet het […]

Terugblik op de vierde bewonersavond

Terugblik op de vierde bewonersavond

Vlaardingen – Er komt een social hub in Vlaardingen West. Dat kondigde Wij de Westwijk aan op dinsdag 23 april, tijdens de vierde bewonersavond in de Westwijk. De hub komt […]