Programmadirecteur vertrekt bij Programmabureau Westwijk

Op 1 september 2023 vertrekt Hamit Karakus als programmadirecteur van de Vlaardingse Westwijk. Hij zal per 1 september starten als hoofdcommissaris bij de Nationale Politie, belast met de leiding over Eenheid Noord-Holland. De afgelopen anderhalf jaar heeft Hamit Karakus ervoor gezorgd dat de wijkaanpak in de Westwijk in korte tijd een voorbeeld is voor andere gebieden.

De stuurgroep Westwijk en het college van B&W zijn dan ook dankbaar voor de inzet van Hamit Karakus. “In korte tijd is in de Westwijk een energie ontstaan om gezamenlijk de problemen in de wijk op te lossen,” aldus burgemeester Wijbenga.

“Dankzij de ervaring en kennis van Hamit is een stevig inhoudelijk programma opgesteld, is er een duidelijke organisatiestructuur afgesproken en is er een onafhankelijk programmabureau Wij de Westwijk ingericht. “Wij danken Hamit Karakus dan ook voor zijn inzet, en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe baan.”

Aanpak in de Westwijk

In januari 2022 is de aanpak in de Westwijk van start gegaan. In de afgelopen anderhalf jaar is er een lokale coalitie gevormd van partijen die met elkaar de schouders eronder zetten in de Westwijk. De focus van het programma Wij de Westwijk ligt in het bieden en organiseren van gelijke kansen voor kinderen en ouders in de Westwijk. Op 4 juli 2022 is de wijkaanpak in de Westwijk toegetreden tot het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. Dat betekent dat ook samen met het Rijk wordt geïnvesteerd in de toekomst van de Westwijk.

In 2023 is onder andere gestart met ontbijt voor schoolgaande kinderen, is er voor alle kinderen een structureel naschools programma en is extra capaciteit op het gebied van wijkagenten en Boa’s georganiseerd. Bovendien is met de inzet van kortetermijnacties zoals de energietoeslag, de aanpak in de Westwijk in korte tijd een voorbeeld geworden voor het ministerie van Binnenlandse Zaken en de overige gebieden uit het programma.

Nieuwe directeur

De basis van de wijkaanpak staat stevig in de Westwijk. Om deze basis te bestendigen en uit te bouwen starten we direct met de zoektocht naar een nieuwe toekomstige directeur.

Het streven is deze voor 1 september gevonden te hebben.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Katy van Harteveld.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Lijkt het je leuk om samen met anderen te ontdekken welke sport- en beweegmogelijkheden er in Vlaardingen zijn? Doe dan mee met het Kennismakingsprogramma Laagdrempelig Bewegen en ontdek wat bij […]

Ontmoet Westwijker: Mohammed

Ontmoet Westwijker: Mohammed

“Ik woon en werk in de wijk waar ik ben geboren en opgegroeid,” vertelt jongerenwerker Mohammed Benomar (1994). “Ik ging hier naar school, voetbalde op de pleintjes, had hier mijn […]

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Zet 9 maart in je agenda, want dan transformeert Cultuurhuis Kade40 in Vlaardingen tot het epicentrum van jong IT-talent! Gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Dordrecht, Capelle aan den IJssel en de politie […]