Onderzoek naar aanleiding van schietpartij

Beste Westwijker,

Net als veel van jullie, zijn wij ook geschrokken van de schietpartij die gisteren namiddag heeft plaatsgevonden met een dodelijk slachtoffer tot gevolg. De gemeente Vlaardingen en betrokken partijen bieden op verschillende manieren mogelijkheden aan om in gesprek te gaan naar aanleiding van het incident. Hieronder leest u de brief die huis aan huis in de buurt van het incident is verspreid.

Beste bewoners,

Gisterenavond rond 17.45 uur heeft er in uw wijk op de parkeerplaats van de Johannes van Bijnenstraat (op de kruising met de Samuel Esmeijerstraat) een dodelijk schietincident plaatsgevonden.

Ik kan me voorstellen dat u erg geschrokken bent. Door het vroeg tijdstip in de avond zijn veel bewoners, waaronder kinderen, hier getuige van geweest. Wij hebben contact gehad met de basisscholen en middelbare scholen in de wijk en hen, als het nodig is, hulp aangeboden. Ook hebben we hen gevraagd goed op de kinderen te letten en of zij hier last van hebben.

Slachtofferhulp
Ik kan me voorstellen dat als u, of uw kind(eren), getuige zijn geweest, u behoefte heeft om met iemand te praten. Ook als u op een andere manier geraakt bent door dit incident, dan kan dat via slachtofferhulp. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 0900-0101. Heeft u vragen, of wilt u een gesprek met iemand van de gemeente over deze zaak, dan kan dat natuurlijk ook. U kunt ons bereiken via veiligheid@vlaardingen.nl.

De politie is een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) gestart naar het incident. Er is een persoon aangehouden en er wordt nog verder buurtonderzoek gedaan. Camerabeelden worden uitgelezen en met getuigen gesproken. Heeft u informatie of beelden die voor het onderzoek van belang kunnen zijn, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via M. op 0800-7000.

Met vriendelijke groet,
de burgemeester van Vlaardingen,

Bert Wijbenga – van Nieuwenhuizen.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Ontmoet Westwijker: Peter

Ontmoet Westwijker: Peter

“Ik heb een trouwe vaste klantenkring. Ik blijf hier tot mijn pensioen” “Geboren Westwijkers hebben humor en houden van gezelligheid,” zegt Peter van Bekhoven in zijn kapsalon aan de Dirk […]

Marco van den Berg nieuwe programmadirecteur bij Wij de Westwijk

Marco van den Berg nieuwe programmadirecteur bij Wij de Westwijk

Op 16 oktober aanstaande start de nieuwe programmadirecteur bij Wij de Westwijk in Vlaardingen: Marco van den Berg. Hij volgt daarmee Hamit Karakus op, die vanaf april 2022 als eerste […]

Een gezonde start: schoolontbijt in de Westwijk

Een gezonde start: schoolontbijt in de Westwijk

De scholen zijn weer begonnen en op basisscholen in de Westwijk daarmee ook het schoolontbijt weer. Op het IKC Prins Willem Alexander en IKC de Schakel kunnen kinderen vijf dagen […]