Onderzoek naar aanleiding van schietpartij

Beste Westwijker,

Net als veel van jullie, zijn wij ook geschrokken van de schietpartij die gisteren namiddag heeft plaatsgevonden met een dodelijk slachtoffer tot gevolg. De gemeente Vlaardingen en betrokken partijen bieden op verschillende manieren mogelijkheden aan om in gesprek te gaan naar aanleiding van het incident. Hieronder leest u de brief die huis aan huis in de buurt van het incident is verspreid.

Beste bewoners,

Gisterenavond rond 17.45 uur heeft er in uw wijk op de parkeerplaats van de Johannes van Bijnenstraat (op de kruising met de Samuel Esmeijerstraat) een dodelijk schietincident plaatsgevonden.

Ik kan me voorstellen dat u erg geschrokken bent. Door het vroeg tijdstip in de avond zijn veel bewoners, waaronder kinderen, hier getuige van geweest. Wij hebben contact gehad met de basisscholen en middelbare scholen in de wijk en hen, als het nodig is, hulp aangeboden. Ook hebben we hen gevraagd goed op de kinderen te letten en of zij hier last van hebben.

Slachtofferhulp
Ik kan me voorstellen dat als u, of uw kind(eren), getuige zijn geweest, u behoefte heeft om met iemand te praten. Ook als u op een andere manier geraakt bent door dit incident, dan kan dat via slachtofferhulp. U kunt hen bereiken op telefoonnummer 0900-0101. Heeft u vragen, of wilt u een gesprek met iemand van de gemeente over deze zaak, dan kan dat natuurlijk ook. U kunt ons bereiken via veiligheid@vlaardingen.nl.

De politie is een TGO (Team Grootschalig Onderzoek) gestart naar het incident. Er is een persoon aangehouden en er wordt nog verder buurtonderzoek gedaan. Camerabeelden worden uitgelezen en met getuigen gesproken. Heeft u informatie of beelden die voor het onderzoek van belang kunnen zijn, neem dan alstublieft contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u liever anoniem melden dan kan dat via M. op 0800-7000.

Met vriendelijke groet,
de burgemeester van Vlaardingen,

Bert Wijbenga – van Nieuwenhuizen.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Vacature: Coördinator Sociaal bij Wij de Westwijk

Vacature: Coördinator Sociaal bij Wij de Westwijk

Wil jij werken aan een mooie toekomst voor kinderen en ouders in onze Westwijk? Bij het programmabureau Wij de Westwijk in Vlaardingen zijn we op zoek naar een coördinator Sociaal. In […]

€1,5 miljoen per jaar voor talentontwikkeling in de Westwijk

€1,5 miljoen per jaar voor talentontwikkeling in de Westwijk

Na een spannende periode van voorbereiding en afwachting, zijn we ontzettend trots om aan te kondigen dat het Nationaal Programma Vlaardingen West de volledige SPUK Kansrijke Wijk voor de komende […]

Samen bewegen in West

Samen bewegen in West

In de voorjaarsvakantie is iedereen van harte welkom om deel te nemen aan de activiteit Samen Bewegen in West. De activiteit bestaat uit het maken van een gezamenlijke wandeling door […]