Meelopen tijdens de wijkschouw in de Westwijk

Als bewoner van de Westwijk in Vlaardingen wil je natuurlijk dat jouw buurt er netjes, veilig en verzorgd uitziet. Maar wie zorgt daar eigenlijk voor en hoe wordt er gecontroleerd of alles in orde is? Om daar achter te komen, besloot ik om mee te lopen tijdens de wijkschouw in mijn buurt. Samen met medewerkers van het Programmabureau, woningcorporatie Waterweg Wonen en de gemeente Vlaardingen liep ik door de straten om te kijken of alles er schoon, heel en veilig uitzag.

Op pad met de wijkschouwers

Bij het startpunt van de wijkschouw werden we welkom geheten door medewerkers van het Programmabureau, de gemeente Vlaardingen en Waterweg Wonen. Na een lunch en korte uitleg over het doel van de wijkschouw gingen we op pad. Tijdens de wandeling wezen we medewerkers op verbeterpunten, zoals een kapotte straatlantaarn of een stoeptegel die los lag. Deze punten konden we direct doorgeven via de BuitenBeter app, zodat de gemeente er snel mee aan de slag kon.

Tip: Meld problemen die je opvallen in de wijk ook via de BuitenBeter app op je mobiel!

Naast de praktische punten, hadden we het ook over de mooie kanten van de wijk. Er zijn prachtige bloemenperken en het is mooi groen in de buurt. Ook vertelden ze over lokale initiatieven, zoals de Vlaardingen Cleanup day en burendag, waarbij bewoners samenwerken aan een schone en gezellige buurt.

Samen werken aan een betere buurt

Tijdens de wijkschouw werd duidelijk dat het verbeteren van de leefbaarheid in de Westwijk een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. De gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en het programmabureau werken samen om de buurt schoon, heel en veilig te houden, maar ook als bewoner kun je hieraan bijdragen. Door bijvoorbeeld zwerfafval op te ruimen, je straatje schoon te houden en contact te leggen met je buren, kun je samen werken aan een betere buurt.

Al met al was de wijkschouw een leerzame en interessante ervaring. Het is goed om te zien dat er achter de schermen hard gewerkt wordt om de buurt schoon, heel en veilig te houden. Door zelf ook bij te dragen, kunnen we samen werken aan een leefbare buurt waar we trots op kunnen zijn. 

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Meld een Vermoeden app: samen werken aan een veilige Westwijk

Meld een Vermoeden app: samen werken aan een veilige Westwijk

Wij de Westwijk hecht veel waarde aan de veiligheid en leefbaarheid van onze buurt. Daarom willen we graag de Meld een Vermoeden app van de gemeente Vlaardingen onder de aandacht […]

Stadskaravaan vierde de Westwijk met sfeervol festival

Stadskaravaan vierde de Westwijk met sfeervol festival

Bijna 1000 bezoekers kwamen bijeen rondom Wijkcentrum West Afgelopen zaterdag 6 mei streek de Stadskaravaan neer in de Vlaardingse Westwijk voor een feestelijk festival op het grasveld bij Wijkcentrum West. […]

Zwemmen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap

Zwemmen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap

De kracht van water maakt dat mensen zich vrijer en makkelijker kunnen bewegen; het vermindert pijn, werkt therapeutisch en verbetert de conditie. Zwemmen moet leuk zijn en vertrouwd voelen! Dat […]