Marco van den Berg nieuwe programmadirecteur bij Wij de Westwijk

Op 16 oktober aanstaande start de nieuwe programmadirecteur bij Wij de Westwijk in Vlaardingen: Marco van den Berg. Hij volgt daarmee Hamit Karakus op, die vanaf april 2022 als eerste programmadirecteur van de Westwijkse wijkaanpak deze rol vervulde.

Kennis en ervaring met de wijkaanpak

Met Marco van den Berg haalt de Westwijk kennis en ervaring met de wijkaanpak in huis. De afgelopen vijf jaar is hij manager geweest van de wijkaanpak Samen voor Overvecht in Utrecht. Daar was hij verantwoordelijk voor het aansturen van een groot team in deze wijkaanpak gericht op sociale, fysieke en economische ontwikkelingen. Gemeente, bewoners, corporaties, bedrijfsleven en onderwijs werken intensief samen om op al deze gebieden verbetering te verwezenlijken. Voor zijn tijd in Utrecht heeft hij de economische pijler ontwikkeld van het Pact op Zuid, de voorloper van het Nationaal Programma Rotterdam-Zuid.

Burgemeester van Vlaardingen en voorzitter van de stuurgroep Westwijk Bert Wijbenga is erg blij met zijn komst: “De aanpak van Wij de Westwijk komt in de uitvoerende fase terecht, waarbij zijn ervaring en kennis een belangrijke rol gaan spelen in het aansturen van het programma. Ik kijk ernaar uit met hem samen te werken in deze mooie wijkaanpak en wens hem veel succes.”

Banden in de wijk versterken

Als nieuwe programmadirecteur gaat Marco zich richten op het versterken van de banden tussen bewoners, bedrijven en gemeenschapsorganisaties in de Westwijk en het bereiken van concrete resultaten voor de bewoners. Hierin neemt hij zijn ervaring met bewonersparticipatie en ontwikkeling van een integrale wijkaanpak mee. “Ik ben blij en vereerd dat ik in de Westwijk aan de slag mag gaan. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met alle betrokken bewoners, organisaties, gemeente en bedrijven en hoop met hen samen de komende jaren echt verschil te maken voor de Westwijkers”, aldus Marco van den Berg.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Murielle Posthuma
Murielle@wijdewestwijk.nl

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

“Een mooie broek voor mama”

“Een mooie broek voor mama”

Drie wensbomen stonden er in de Westwijk. Weet je het nog? In de donkere dagen voor Kerst nodigde Programmabureau Wij de Westwijk bewoners uit een wens te doen voor een […]

Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

We willen allemaal graag in een mooie, leefbare buurt wonen. Maar wat doe je als je wijk wel een opfrisser kan gebruiken? Marjo, een actieve bewoonster van Westwijk, liet het […]

Terugblik op de vierde bewonersavond

Terugblik op de vierde bewonersavond

Vlaardingen – Er komt een social hub in Vlaardingen West. Dat kondigde Wij de Westwijk aan op dinsdag 23 april, tijdens de vierde bewonersavond in de Westwijk. De hub komt […]