LOOP MEE MET DE WIJKSCHOUW DINSDAG 9 APRIL

In aanloop naar de voorjaarsschoonmaak in de Westwijk, organiseren de gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en Wij de Westwijk weer een wijkschouw op dinsdag 9 april. Van maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei zal de wijk extra aandacht krijgen om alles schoon en heel te maken. Wil jij laten weten wat jij graag verbeterd zou willen zien in de Westwijk? Loop dan mee met de wijkschouw op dinsdag 9 april vanaf 15:00 uur.

Wat is een wijkschouw?

Tijdens de wijkschouw lopen we samen door de wijk. We kijken dan met elkaar of de wijk schoon, heel en veilig is of dat er plekken zijn die extra aandacht nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat er te veel vuil op straat ligt, de bestrating schots en scheef ligt, de verlichting niet goed werkt of dat er kapotte speeltoestellen in de speeltuintjes zijn. 

Wijkschouwen in de Westwijk: loop mee en maak het verschil!

Door mee te lopen met de wijkschouw kun je aan de gemeente Vlaardingen, Waterweg Wonen en programmabureau Wij de Westwijk laten weten wat er beter kan in de Westwijk. Je kunt:

  • Direct invloed uitoefenen op de leefbaarheid van jouw buurt; 
  • Samenwerken met lokale organisaties om jouw wijk te verbeteren;
  • Je stem laten horen over de inrichting van jouw wijk.

Hoe kun je deelnemen?

Meld je aan door een e-mail te sturen naar info@wijdewestwijk.nl met daarin je naam. Als je bepaalde plekken wil laten zien tijdens de wijkschouw, dan is het handig om die bij aanmelding door te geven. Dan kunnen we deze locaties meenemen in de looproute tijdens de wijkschouw.

We verzamelen om 14:45 uur bij Wijkcentrum West op de Professor Teldersstraat 10. We zijn heel benieuwd naar jouw inbreng en zien je graag tijdens onze wijkschouw. Samen maken Wij de Westwijk!

Voorjaarsschoonmaak: oranje golf West

Je wijk lekker schoon en fris het voorjaar in? Daar gaan we voor! De oranje golf komt er aan: van Maandag 29 april tot en met vrijdag 3 mei gaan we bij jou in de wijk met een flink team extra vegen, schoffelen, zwerfvuil ruimen, overhangend groen snoeien, straatkolken schoonspuiten, kapotte verkeersborden vervangen, paaltjes recht zetten en ga zo maar door, Irado, de woningcorporaties, Stroomopwaarts en de gemeente, ze doen allemaal mee!

Krijg jij daar nu ook de schoonmaakkriebels van? Dat is gezellig! Natuurlijk leuk als jij in die week je ramen zeemt of je voortuin opknapt. Of ga er op uit om afval te prikken. Prikstokken en ander materiaal kun je lenen in het wijkcentrum.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Lijkt het je leuk om samen met anderen te ontdekken welke sport- en beweegmogelijkheden er in Vlaardingen zijn? Doe dan mee met het Kennismakingsprogramma Laagdrempelig Bewegen en ontdek wat bij […]

Ontmoet Westwijker: Mohammed

Ontmoet Westwijker: Mohammed

“Ik woon en werk in de wijk waar ik ben geboren en opgegroeid,” vertelt jongerenwerker Mohammed Benomar (1994). “Ik ging hier naar school, voetbalde op de pleintjes, had hier mijn […]

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Zet 9 maart in je agenda, want dan transformeert Cultuurhuis Kade40 in Vlaardingen tot het epicentrum van jong IT-talent! Gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Dordrecht, Capelle aan den IJssel en de politie […]