Informatieochtend ondermijning in de wijk

Hoe ruiken wiet en XTC? Wat zijn signalen waaraan je ondermijnende criminaliteit kunt herkennen? En waar kun je een vermoeden van ondermijning of criminaliteit delen? Deze en meer vragen kwamen aan bod tijdens de informatieochtend over ondermijning in de wijk in Wijkcentrum West.

Samen met de politie, de Gemeente Vlaardingen en Stichting Aanzet organiseerden Wij de Westwijk een informatieochtend voor vrouwen van de vrouwenkamer, de ouderkamers en het Taalcafé over het herkennen van ondermijning in de wijk. De interactieve sessie met geurkaarten, foto’s en filmpjes was een succes, met waardevolle interacties en goede vragen van de aanwezigen.

Wat is ondermijning?

Ondermijnende criminaliteit gaat over vormen van illegale activiteiten waarbij gebruik wordt gemaakt van normale diensten en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het witwassen van geld of het gebruiken van woningen om wiet in te verbouwen. Maar ook zorgfraude, het declareren van meer uren dan er aan zorg geleverd wordt, kan onder ondermijning vallen.

Meld Een Vermoeden app

Heb je zelf een vermoeden van ondermijning? Meld het via de Meld Een Vermoeden app! Het melden van een vermoeden kan eenvoudig via de app. Je kunt foto’s, beschrijvingen en locaties toevoegen om je melding zo duidelijk mogelijk te maken. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld en jouw privacy is gewaarborgd. Door verdachte situaties te melden, kunnen we samen met de gemeente en de politie actie ondernemen en mogelijke criminaliteit aanpakken.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Vlaardingen verwelkomt eerste elektrische vuilniswagen!

Vlaardingen verwelkomt eerste elektrische vuilniswagen!

Goed nieuws voor Vlaardingen! Sinds een paar weken rijdt de eerste 100% elektrische vuilniswagen van Irado door onze straten. Deze nieuwe elektrische wagen is stil en schoon, en produceert geen […]

Werkfestival brengt werkzoekenden en werkgevers samen in de Westwijk

Werkfestival brengt werkzoekenden en werkgevers samen in de Westwijk

Op woensdag 26 juni vond in het Geuzencollege het werkfestival plaats, georganiseerd door Stroomopwaarts, UWV, Wij de Westwijk en lokale ondernemers. Ondanks het warme weer trok het evenement meer dan […]

Op zoek naar een baan? Maak er werk van op woensdag 26 juni!

Op zoek naar een baan? Maak er werk van op woensdag 26 juni!

Op woensdag 26 juni organiseert Wij de Westwijk samen met Stroomopwaarts, UWV en lokale ondernemers, een speciaal evenement waar werkzoekenden op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met werkgevers […]