Informatieochtend ondermijning in de wijk

Hoe ruiken wiet en XTC? Wat zijn signalen waaraan je ondermijnende criminaliteit kunt herkennen? En waar kun je een vermoeden van ondermijning of criminaliteit delen? Deze en meer vragen kwamen aan bod tijdens de informatieochtend over ondermijning in de wijk in Wijkcentrum West.

Samen met de politie, de Gemeente Vlaardingen en Stichting Aanzet organiseerden Wij de Westwijk een informatieochtend voor vrouwen van de vrouwenkamer, de ouderkamers en het Taalcafé over het herkennen van ondermijning in de wijk. De interactieve sessie met geurkaarten, foto’s en filmpjes was een succes, met waardevolle interacties en goede vragen van de aanwezigen.

Wat is ondermijning?

Ondermijnende criminaliteit gaat over vormen van illegale activiteiten waarbij gebruik wordt gemaakt van normale diensten en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het witwassen van geld of het gebruiken van woningen om wiet in te verbouwen. Maar ook zorgfraude, het declareren van meer uren dan er aan zorg geleverd wordt, kan onder ondermijning vallen.

Meld Een Vermoeden app

Heb je zelf een vermoeden van ondermijning? Meld het via de Meld Een Vermoeden app! Het melden van een vermoeden kan eenvoudig via de app. Je kunt foto’s, beschrijvingen en locaties toevoegen om je melding zo duidelijk mogelijk te maken. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld en jouw privacy is gewaarborgd. Door verdachte situaties te melden, kunnen we samen met de gemeente en de politie actie ondernemen en mogelijke criminaliteit aanpakken.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Lijkt het je leuk om samen met anderen te ontdekken welke sport- en beweegmogelijkheden er in Vlaardingen zijn? Doe dan mee met het Kennismakingsprogramma Laagdrempelig Bewegen en ontdek wat bij […]

Ontmoet Westwijker: Mohammed

Ontmoet Westwijker: Mohammed

“Ik woon en werk in de wijk waar ik ben geboren en opgegroeid,” vertelt jongerenwerker Mohammed Benomar (1994). “Ik ging hier naar school, voetbalde op de pleintjes, had hier mijn […]

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Zet 9 maart in je agenda, want dan transformeert Cultuurhuis Kade40 in Vlaardingen tot het epicentrum van jong IT-talent! Gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Dordrecht, Capelle aan den IJssel en de politie […]