Informatieochtend ondermijning in de wijk

Hoe ruiken wiet en XTC? Wat zijn signalen waaraan je ondermijnende criminaliteit kunt herkennen? En waar kun je een vermoeden van ondermijning of criminaliteit delen? Deze en meer vragen kwamen aan bod tijdens de informatieochtend over ondermijning in de wijk in Wijkcentrum West.

Samen met de politie, de Gemeente Vlaardingen en Stichting Aanzet organiseerden Wij de Westwijk een informatieochtend voor vrouwen van de vrouwenkamer, de ouderkamers en het Taalcafé over het herkennen van ondermijning in de wijk. De interactieve sessie met geurkaarten, foto’s en filmpjes was een succes, met waardevolle interacties en goede vragen van de aanwezigen.

Wat is ondermijning?

Ondermijnende criminaliteit gaat over vormen van illegale activiteiten waarbij gebruik wordt gemaakt van normale diensten en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan het witwassen van geld of het gebruiken van woningen om wiet in te verbouwen. Maar ook zorgfraude, het declareren van meer uren dan er aan zorg geleverd wordt, kan onder ondermijning vallen.

Meld Een Vermoeden app

Heb je zelf een vermoeden van ondermijning? Meld het via de Meld Een Vermoeden app! Het melden van een vermoeden kan eenvoudig via de app. Je kunt foto’s, beschrijvingen en locaties toevoegen om je melding zo duidelijk mogelijk te maken. Alle meldingen worden vertrouwelijk behandeld en jouw privacy is gewaarborgd. Door verdachte situaties te melden, kunnen we samen met de gemeente en de politie actie ondernemen en mogelijke criminaliteit aanpakken.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Kom ook naar de derde bewonersavond!

Kom ook naar de derde bewonersavond!

Het is alweer tijd voor de derde bewonersavond van Wij de Westwijk op 7 november 2023. Deze avond staat in het teken van het bespreken van belangrijke ontwikkelingen in de […]

Ontmoet Westwijker: Ragna

Ontmoet Westwijker: Ragna

Foto: Bart van Vliet “Alle seinen voor jeugdcriminaliteit staan op rood in de Westwijk. We willen voorkomen dat kinderen daarin belanden. Daar hebben we een aanpak voor bedacht.” Aan het […]

Ontmoet Westwijker: Alex

Ontmoet Westwijker: Alex

“Ik sta hier in een soort aquarium hè,” lacht Alex Sloots, sinds 2013 eigenaar van visboetiek Emous aan de Dirk de Derdelaan. “Vanuit de winkel, op de kop van de […]