Gratis sporten voor Vlaardingse jeugd

Vanaf zaterdag 28 oktober kunnen Vlaardingse kinderen gratis meedoen aan verschillende clinics en toernooien om op een speelse manier kennis te maken met sport. Tot aan de kerstvakantie kunnen kinderen gratis schaatsen, turnen, schermen, padellen en atletiek uitproberen. Op 22 november kunnen daarbij kinderen uit groep 5 en 6 meedoen met het zaalvolleybaltoernooi van Move4U.

De Kracht van Sport

Vlaardingen in Beweging gelooft in de Kracht van Sport. Door het doen van kennismakingsclinics kunnen kinderen kijken welke sport het best bij hem of haar past en wat hij of zij leuk vindt. Ook kan hij of zij op deze manier de sfeer proeven bij de sportaanbieder.

Een sporttoernooi stimuleert kinderen om in teamverband deel te nemen aan sporten, georganiseerd door sportverenigingen uit Vlaardingen. Bij een sportvereniging sport je samen, deel je samen winst en verlies en maak je vrienden voor het leven. Maar bovenal is het gewoon heel erg leuk om in een (school)team deel te nemen aan toernooien. Sportverenigingen spelen dus een belangrijke maatschappelijke rol.

Als beweegmakelaar in Vlaardingen verzorgt ViB de promotie en inschrijving van de jeugdsportclinics en toernooien. De sportaanbieders zelf zorgen voor de organisatie van de sportactiviteiten. Dat zijn tot aan de kerstvakantie DVIJC, VG Dynamiek, Trefpunt, AV Fortuna, Move4U en Padel Indoor Vlaardingen.

Aanmelden

Meld je kind(eren) vooraf aan en laat ze de sporten gratis ervaren! Lees eerst de informatie op de website van Vlaardingen in Beweging via www.stichtingvib.nl/jeugdsport. Je vindt daar onder andere de locatie van de activiteit, de datum en voor wie de activiteit is. Klik daarna op de bijgevoegde link bij de activiteit om je kind(eren) aan te melden. Wil je hulp bij het aanmelden van je kind(eren)? Mail dan naar info@stichtingvib.nl of bel naar 010-3132778. #TeamViB helpt je graag verder.

Mocht je meer willen weten over sport en bewegen in Vlaardingen, kijk dan op de website: www.stichtingvib.nl of neem een kijkje op de sociale mediakanalen: @StichtingViB.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

“Een mooie broek voor mama”

“Een mooie broek voor mama”

Drie wensbomen stonden er in de Westwijk. Weet je het nog? In de donkere dagen voor Kerst nodigde Programmabureau Wij de Westwijk bewoners uit een wens te doen voor een […]

Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

Van grauw naar gezellig: samen maken we de Westwijk mooier!

We willen allemaal graag in een mooie, leefbare buurt wonen. Maar wat doe je als je wijk wel een opfrisser kan gebruiken? Marjo, een actieve bewoonster van Westwijk, liet het […]

Terugblik op de vierde bewonersavond

Terugblik op de vierde bewonersavond

Vlaardingen – Er komt een social hub in Vlaardingen West. Dat kondigde Wij de Westwijk aan op dinsdag 23 april, tijdens de vierde bewonersavond in de Westwijk. De hub komt […]