€1,5 miljoen per jaar voor talentontwikkeling in de Westwijk

Na een spannende periode van voorbereiding en afwachting, zijn we ontzettend trots om aan te kondigen dat het Nationaal Programma Vlaardingen West de volledige SPUK Kansrijke Wijk voor de komende jaren heeft ontvangen. Dit is een enorme stap vooruit om de kansengelijkheid te versterken! Dat betekent dat er de komende drie jaar €1,5 miljoen per jaar beschikbaar is gesteld door het Rijk voor de plannen gemaakt met partners en bewoners in de wijk.

Kansengelijkheid in de Westwijk

Hiermee kunnen we de projecten en initiatieven lanceren die gericht zijn op het vergroten van de kansengelijkheid in de Westwijk. Dit betekent onder andere:

  • Inzet op talentontwikkeling en zelfontplooiing voor kinderen en jongeren met bijvoorbeeld het talent- en stagehuis Level Up.
  • Een Maatschappelijk werker+ op elke basisschool en Buurtgezinnen voor opvoed- en ondersteuningsvragen.
  • Programma’s zoals LifeGoals+ en de Vrouwenkamer 2.0 om drempels naar werk weg te nemen.

Wij de Westwijk

Deze toekenning is een kans om echte, positieve veranderingen in de Westwijk te bewerkstelligen. Een speciaal dankwoord aan iedereen die heeft bijgedragen aan het realiseren van dit succes. Samen maken Wij de Westwijk!

Stichting AntiPesto, Minters, dienstverleners in welzijn, Dock, Vlaardingen in Beweging, Gemeente Vlaardingen, Stichting Aanzet, Buurtgezinnen, Stadslink, Stroomopwaarts MVS, CJG Rijnmond.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Lijkt het je leuk om samen met anderen te ontdekken welke sport- en beweegmogelijkheden er in Vlaardingen zijn? Doe dan mee met het Kennismakingsprogramma Laagdrempelig Bewegen en ontdek wat bij […]

Ontmoet Westwijker: Mohammed

Ontmoet Westwijker: Mohammed

“Ik woon en werk in de wijk waar ik ben geboren en opgegroeid,” vertelt jongerenwerker Mohammed Benomar (1994). “Ik ging hier naar school, voetbalde op de pleintjes, had hier mijn […]

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Zet 9 maart in je agenda, want dan transformeert Cultuurhuis Kade40 in Vlaardingen tot het epicentrum van jong IT-talent! Gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Dordrecht, Capelle aan den IJssel en de politie […]