De Stadskaravaan in de Westwijk!

Op zaterdag 6 mei arriveert het Stadskaravaan Festival op het grasveld voor Wijkcentrum West aan de Teldersstraat. Heel de Westwijk wordt door de culturele organisaties in Vlaardingen en Wij de Westwijk uitgenodigd voor een gratis wijkfestival vol optredens, workshops en activiteiten. Met elkaar vieren wij het bestaan van de wijk én 750 jaar stadsrechten van Vlaardingen. Dit is de tweede editie van zes keer Stadskaravaan dit jaar in heel Vlaardingen.

Optredens in de Westwijk Vlaardingen

Om 13:00 uur zal het festivalprogramma afgetrapt worden met een feestelijke opening door een brassband, dansers van Goya Dance studio én een live uitvoering van de Stadskaravaan Jingle. Daarna gaat het programma verder met optredens van o.a. Orchestre Partout, Bumba én wijktalenten. Ook kan er gezongen, gedanst, gegeten, gedronken en vooral gelachen worden.

Lees het hele programma voor aanstaande zaterdag 6 mei hieronder:

Winacties

Rondom de Stadskaravaan worden twee leuke winacties georganiseerd. Allereerst ontvingen leerlingen van scholen in de wijken waar het festival plaatsvindt een speciale Kleurkroon om te versieren. De kroon van Graaf Floris V die het mooiste ingekleurd wordt én ingeleverd wordt op het festival wint een theateruitje met heel de klas.

Daarnaast worden er op het festival ook 20 vrijkaarten voor theater- en concertbezoek verloot onder iedereen die het formulier voor de Wijkproeverij strippenkaart inlevert. Het formulier is te vinden in de Karavaankrant, die verspreid is in de Westwijk en ook te vinden zal zijn op het festivalterrein. Na inlevering van het formulier bij de TukTuk (info-punt) kan er met de strippenkaart genoten worden van vier gratis hapjes op de Wijkproeverij en maakt men automatisch kans op vrijkaarten voor de Stadsgehoorzaal of De Kroepoekfabriek.

Over de Stadskaravaan

De Stadskaravaan is een project van de Stadsgehoorzaal in opdracht van Stichting Vlaardingen 750. Samen met de culturele partners worden zes festivals georganiseerd verspreid over de stad, waarbij steeds een andere wijk de hoofdrol speelt. De festivals vinden plaats op:

Zaterdag 6 mei:                    Westwijk bij Wijkcentrum West
Zaterdag 10 juni:                   Ambacht (Babberspolder) op het Van Hogendorpkwartier
Zaterdag 26 augustus:         In de VOP op het Mendelssohnplein
Zaterdag 16 september:      Holy (Hoofdstedenbuurt) op De Loper
Zaterdag 14 oktober:            Westwijk tussen de Albert Heijn en de Dirk

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Gezellig samen Laagdrempelig Bewegen! 

Lijkt het je leuk om samen met anderen te ontdekken welke sport- en beweegmogelijkheden er in Vlaardingen zijn? Doe dan mee met het Kennismakingsprogramma Laagdrempelig Bewegen en ontdek wat bij […]

Ontmoet Westwijker: Mohammed

Ontmoet Westwijker: Mohammed

“Ik woon en werk in de wijk waar ik ben geboren en opgegroeid,” vertelt jongerenwerker Mohammed Benomar (1994). “Ik ging hier naar school, voetbalde op de pleintjes, had hier mijn […]

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Ontdek de IT-held in jou: doe mee aan re_B00TCMP!

Zet 9 maart in je agenda, want dan transformeert Cultuurhuis Kade40 in Vlaardingen tot het epicentrum van jong IT-talent! Gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Dordrecht, Capelle aan den IJssel en de politie […]