Terugblik op de tweede bewonersavond

20230316210218_IMG_2281

Veel bewoners en partners uit de Westwijk waren donderdagavond 16 maart bij onze tweede bewonersavond. Bewoners én partners die willen meepraten, meedenken en meedoen in de Westwijk. Super waardevol! Jullie kennen de wijk als geen ander.

Ook vertelden de gemeente, politie en Waterweg Wonen wat sinds oktober 2022 in de wijk is gedaan. Mooie activiteiten werden opgepakt. Zo gingen 27 vrijwilligers in november en december van 2022 langs de deuren om inwoners te vertellen over de energietoeslag. Uiteindelijk vroeg 95% van de bewoners die voor de energietoeslag in aanmerking kwamen de toeslag aan. Verder keken we terug op:

  • Dagprogramma voor het kind: begin 2023 startte het dagprogramma voor kinderen van de basisschool gestart. Met naschoolse activiteiten krijgen kinderen, een dag per week de kans om hun talent(en) te ontdekken en ontwikkelen. De jeugd- en jongerenwerkers in de wijk, Vlaardingen in Beweging (VIB), Bibliotheek De Plataan, Kade-40 en Stichting Aanzet bieden de activiteiten aan.
  • Wijkschouw: In februari en maart liepen we samen met bewoners door de vier buurten van de Westwijk. Gezamenlijk keken we of de wijk schoon, heel en veilig is. Ligt de bestrating schots en scheef, werkt de verlichting niet of is een speeltoestel kapot? Dit alles werd genoteerd om zo snel mogelijk aangepakt te worden.
  • Reparaties en extra inzet overlast: Ook werden vele reparaties aan bijvoorbeeld bestrating en verlichting uitgevoerd. En is er extra inzet voor de aanpak van onder meer overlast, hangjongeren en zwerfvuil.

Komende tijd in de Westwijk

Met elkaar keken we ook naar de toekomst. Het programma voor het kind breiden we dit jaar nog uit naar vier dagen per week. Ook maken we met elkaar een programma voor ouders. Overlast en (jeugd)criminaliteit pakken we flink aan. En met lesprogramma’s gaan we jongeren weerbaarder maken. Ons doel is dat iedereen met plezier woont in een schone, veilige Westwijk waar het prettig wonen is. 

  • Extra wijkagent en boa’s: vanaf dit voorjaar zie je een extra agent in de wijk  En twee boa’s komen het team versterken.
  • Stadskaravaan: Met de Stadskaravaan vieren we het 750 jarige bestaan van Vlaardingen. Op zaterdag 6 mei en zaterdag 19 oktober komt dit festival vol muziek, dans, eten en drinken naar de Westwijk. De voorbereidingen hiervoor zijn al in volle gang. Wil je nog aansluiten bij de organisatie? Meld je dan aan via de website van de Stadskaravaan!

Wil je meer weten over waar wij bij Programmabureau Westwijk mee bezig zijn? Kom langs voor een kop koffie, onze deur staat voor je open!

Want samen maken wij de Westwijk!