Ontmoet Westwijker: Diego

Angelmo en Diego_Vlaardingen in Beweging_VIB

Bewegen maakt gelukkiger: bij Vlaardingen in Beweging (ViB) weten ze dat zeker. Deze organisatie werkt al sinds 2012 in onze stad. Ook in de Westwijk zetten ze zich in voor alle bewoners van 0 tot 100+. “Bewegen maakt je blij. Het heeft mij zelf heel veel gebracht. Dat gun ik iedereen,” vertelt Diego Remondo Gomez, buurtsportcoach welzijn. 

De buurtsportcoaches van VIB ben je vast wel eens tegengekomen. Ze geven gymles op sommige basisscholen in de Westwijk. Ze verzorgen pauze- en naschoolse activiteiten. Maar ze gaan ook elke woensdag wandelen met bewoners van Pameijer en wijkbewoners.

“En we doen nog veel meer om jong en oud in beweging te krijgen. We willen dat iedereen er plezier in krijgt. Als ik mensen zie glunderen tijdens beweegactiviteiten, weet ik dat het werkt”, vertelt Diego. 

Zelfvertrouwen en vrienden

Het gaat om méér dan het bewegen alleen, legt Diego uit. “Bewegen is in de eerste plaats goed voor je lichaam. Het draagt bij aan je gezondheid en welzijn, ook op latere leeftijd. Maar het geeft ook zelfvertrouwen en zorgt voor contacten met andere mensen. Kinderen die op een sportclub gaan, leren daar normen en waarden. Ze krijgen daar vrienden en een netwerk. Volwassenen die samen bewegen hebben het gezellig en leren nieuwe mensen in hun wijk kennen.

Helpen om te gaan sporten

Zeker in de Westwijk is dat hard nodig. Gezinnen hebben het financieel zwaar, ouderen en alleenstaanden zijn vaak eenzaam. 

Diego: “Daarom helpen wij kinderen, jongeren en volwassenen die willen bewegen of sporten. Wij weten de weg en leggen contact met de club. Handbal, korfbal, voetbal, hockey, kickboksen en de sportschool. Maar ook wandelen of mee doen aan de 50+ instuif: dat kan allemaal in de buurt. Met hulp van het jeugdfonds kunnen kinderen uit gezinnen met weinig financiële middelen gratis sporten. Via onze sportspullenbank kunnen zij kleding, schoenen en attributen krijgen. En sinds januari is er voor volwassenen die willen bewegen het volwassenenfonds sport. Mijn collega’s en ik denken graag met mensen mee over welke beweegvorm bij hen past.”

Samenwerken met Wij de Westwijk

VIB werkt daarbij dus nauw samen met andere organisaties. Diego noemde al scholen, Stichting Pameijer, sportclubs en jeugdfonds, maar het zijn er nog veel meer. 

“Het programmabureau Wij de Westwijk coördineert alle acties in deze wijk. Met hen stemmen we af wat we gaan doen: voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Maar ook het wijkteam, Minters, Waterweg Wonen en de politie spreken we regelmatig.”

Dinsdagmiddag op het spreekuur

Elke dinsdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur is Diego’s collega Angelmo op het wijkspreekuur in het Wijkcentrum West te vinden. “Mensen kunnen mij ook aanspreken wanneer ik of een van mijn collega’s in de wijk aan het werk zijn”, vertelt Diego. Alle informatie over Vlaardingen in Beweging vind je op stichtingvib.nl, bellen mag ook 010-3132778.

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.