In de Westwijk helpen we elkaar de winter door

kira-auf-der-heide-ZH8hV44gHEU-unsplash

Gas en elektriciteit worden steeds duurder. Daardoor kunnen veel mensen hun energierekening niet betalen. Inwoners in Vlaardingen kunnen daarom tot het einde van het jaar een energietoeslag aanvragen. Programmabureau Wij de Westwijk organiseert een speciale actie: een maand lang gaan vrijwilligers langs de deuren om zoveel mogelijk inwoners in de Westwijk te helpen met het aanvragen van de energietoeslag. 

Eenmalige energietoeslag
De overheid verstrekt een eenmalige energietoeslag van € 1.300,- waarmee inwoners een deel van hun energierekening kunnen betalen. Omdat niet alle inwoners weten dat ze in aanmerking kunnen komen voor deze toeslag, start het programmabureau Wij de Westwijk een campagne. “Hiermee willen we laten zien dat we de inwoners niet in de kou laten staan”, benadrukt programmadirecteur Hamit Karakus. “Het programmabureau werkt aan wijkverbetering op de lange termijn en we start tegelijkertijd met acties die op de korte termijn al wat lucht geven. In de Westwijk helpen we elkaar letterlijk de winter door.”

Formulierenbrigade
“We bellen bij de inwoners van de Westwijk aan om hen te vertellen wanneer ze in aanmerking kunnen komen voor de energietoeslag en hoe ze de aanvraag moeten doen”, vertelt Jur Verbeek die de campagne leidt. “Mensen die een uitkering ontvangen, krijgen het geld automatisch op hun rekening gestort. Maar ook mensen die werken, kunnen de energietoeslag aanvragen. Dat geldt voor gezinnen die leven op het niveau van 120% van het sociaal minimum. Wij wijzen de inwoners van de Westwijk op deze regeling. Ook als mensen geen internet hebben of het moeilijk vinden om de aanvraag in te dienen, dan bieden we hulp. Dan brengen we hen in contact met de formulierenbrigade van Stroomopwaarts.”

Bekijk of jij ook recht hebt op de 1.300 euro voor je energiekosten via de website van Stroomopwaarts: stroomopwaarts.nl/energietoeslag. Via deze website kun je direct de energietoeslag aanvragen.