Zwemmen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap

De kracht van water maakt dat mensen zich vrijer en makkelijker kunnen bewegen; het vermindert pijn, werkt therapeutisch en verbetert de conditie. Zwemmen moet leuk zijn en vertrouwd voelen! Dat is iedere dag de drijfveer van Stichting Het Startblok. In Vlaardingen zet een team van vrijwilligers zich iedere week in voor de zwemactiviteiten. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen tempo. Veiligheid en plezier staan voorop! 

Zwemactiviteiten Vlaardingen 

Er zijn wekelijks zwemactiviteiten voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap in zwem- en recreatiebad De Kulk. Mensen met lichamelijke en/of psychische klachten kunnen hieraan deelnemen. Zij voelen zich vaak fijner in een groep met gelijkgestemden. Nieuwe deelnemers zijn welkom om te komen kijken of om een keer mee te doen. De zwemactiviteiten vinden plaats op dinsdagavond van 20.30 – 21.30 uur en woensdagochtend van 10.00 – 11.00 uur en van 11.00 – 12.00 uur. Voor 21,50 euro per maand kunnen deelnemers wekelijks aan de zwemactiviteiten deelnemen. Ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom! 

Specifieke doelgroepen 

Het Startblok biedt ook buiten Vlaardingen zwemactiviteiten aan voor specifieke doelgroepen, namelijk in Naaldwijk, Delft, Pijnacker, Zoetermeer, Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam en Poortugaal. Denk bijvoorbeeld aan zwemlessen voor diploma ABC voor kinderen met een bijzondere eigenschap op maandagavond in Pijnacker en woensdagmiddag in Zoetermeer. Daarnaast zijn er drie nieuwe activiteiten gestart in zwembad De Driesprong in Zoetermeer:

  • Van 10.00-11.00 uur is er ouder-kind en banen zwemmen;
  • Van 11.00-12.00 uur is er aqua-fit voor ouderen en chronisch zieken;
  • Van 12.00-13.00 uur is er banenzwemmen en overige activiteiten.

Ga voor meer informatie over alle activiteiten naar de website van Het Startblok: www.hetstartblok.com.

Word vrijwilliger! 

Vind jij het leuk om met mensen te werken in het water? Het Startblok zoekt altijd vrijwilligers! Je kunt je aanmelden via info@hetstartblok.com. Wie weet zien ze jou straks in het water! Voor vragen kun je mailen naar: info@hetstartblok.com of bellen naar het algemene telefoonnummer: 06- 125 02 803.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Meld een Vermoeden app: samen werken aan een veilige Westwijk

Meld een Vermoeden app: samen werken aan een veilige Westwijk

Wij de Westwijk hecht veel waarde aan de veiligheid en leefbaarheid van onze buurt. Daarom willen we graag de Meld een Vermoeden app van de gemeente Vlaardingen onder de aandacht […]

Stadskaravaan vierde de Westwijk met sfeervol festival

Stadskaravaan vierde de Westwijk met sfeervol festival

Bijna 1000 bezoekers kwamen bijeen rondom Wijkcentrum West Afgelopen zaterdag 6 mei streek de Stadskaravaan neer in de Vlaardingse Westwijk voor een feestelijk festival op het grasveld bij Wijkcentrum West. […]

Zwemmen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap

Zwemmen voor mensen met een (chronische) ziekte, beperking of een bijzondere eigenschap

De kracht van water maakt dat mensen zich vrijer en makkelijker kunnen bewegen; het vermindert pijn, werkt therapeutisch en verbetert de conditie. Zwemmen moet leuk zijn en vertrouwd voelen! Dat […]