Werkfestival brengt werkzoekenden en werkgevers samen in de Westwijk

Op woensdag 26 juni vond in het Geuzencollege het werkfestival plaats, georganiseerd door Stroomopwaarts, UWV, Wij de Westwijk en lokale ondernemers. Ondanks het warme weer trok het evenement meer dan tweehonderd bezoekers. Zij konden kennismaken met twintig lokale bedrijven en deelnamen aan de diverse activiteiten en workshops.

Voor en door Westwijkers

De middag begon met een warm welkom en registratie, waarna de bezoekers zich konden inschrijven voor verschillende workshops. Het welkom werd verzorgd door de wijkambassadeurs uit de Westwijk. Dat de wijkambassadeurs uit de Westwijk komen, maakte het eerste contact makkelijker. Ook konden de vrijwilligers ze in verschillende talen wegwijs maken bij de organisaties. “Veel mensen willen wel actie ondernemen, maar weten simpelweg niet waar te beginnen,” aldus wijkambassadeur Walaa Ismael.

De workshops, georganiseerd door Stroomopwaarts en het UWV, waren gericht op het verbeteren van sollicitatievaardigheden en het opstellen van een effectief cv Bij de stand van het UWV stonden experts klaar om cv’s te checken en te verbeteren. Veel bezoekers maakten gebruik van deze kans en ontvingen waardevolle feedback. Daarnaast zorgde een professionele fotograaf voor gratis pasfoto’s, die werkzoekenden op hun cv’s en LinkedInprofielen kunnen gebruiken. 

Een stap richting de toekomst

Een belangrijk onderdeel van het event was de mogelijkheid om te netwerken in een informele sfeer. De Social Coffee Company had een gezellige koffiehoek ingericht waar bezoekers en werkgevers elkaar onder het genot van een kopje (ijs)koffie konden ontmoeten. De ontspannen setting zorgde ervoor dat gesprekken makkelijk op gang kwamen en dat er waardevolle contacten werden gelegd. 

Werkgevers uit onder andere de bouw, zorg en dienstverlening waren aanwezig om met potentiële werknemers te spreken. Bij Dress to Impress konden ze daarnaast tips krijgen voor hun kledingkeuze bij sollicitatiegesprekken. Stroomopwaarts, UWV, de gemeente Vlaardingen, Dress to Impress, Sococo, Concreeto, Voscon, het Leerwerkloket, Waal Bouw, de Beroepentuin, Deltalinqs, Samen Opleiden in de Ouderenzorg, Deltahotel, Mol, Albeda, Advance Zorgopleidingen, AC Thuiszorg, Careyn, DFDS, Bibliotheek de Plataan en Wij de Westwijk willen alle bezoekers hartelijk bedanken voor hun aanwezigheid.

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Vlaardingen verwelkomt eerste elektrische vuilniswagen!

Vlaardingen verwelkomt eerste elektrische vuilniswagen!

Goed nieuws voor Vlaardingen! Sinds een paar weken rijdt de eerste 100% elektrische vuilniswagen van Irado door onze straten. Deze nieuwe elektrische wagen is stil en schoon, en produceert geen […]

Werkfestival brengt werkzoekenden en werkgevers samen in de Westwijk

Werkfestival brengt werkzoekenden en werkgevers samen in de Westwijk

Op woensdag 26 juni vond in het Geuzencollege het werkfestival plaats, georganiseerd door Stroomopwaarts, UWV, Wij de Westwijk en lokale ondernemers. Ondanks het warme weer trok het evenement meer dan […]

Op zoek naar een baan? Maak er werk van op woensdag 26 juni!

Op zoek naar een baan? Maak er werk van op woensdag 26 juni!

Op woensdag 26 juni organiseert Wij de Westwijk samen met Stroomopwaarts, UWV en lokale ondernemers, een speciaal evenement waar werkzoekenden op een laagdrempelige manier in contact kunnen komen met werkgevers […]