Op vrijdag 18 augustus is het weer zover: het Vlaardings Sportfeest!

Op vrijdag 18 augustus viert Ben in Beweging, dé beweegmascotte van Vlaardingen, zijn verjaardag. Hij nodigt alle kinderen tussen de 3 en 8 jaar uit om dit sportief te vieren. Speciaal voor het sportfeestje, waar kinderen allerlei sporten van Vlaardingse sportaanbieders kunnen uitproberen, wordt de Polderpoort Vlaardingen omgetoverd tot een waar sportparadijs.

Ben in Beweging is de afgelopen weken druk bezig geweest om zoveel mogelijk Vlaardingse kinderen uit te nodigen voor zijn sportfeestje. Zo is Ben langs bijna alle basisscholen in Vlaardingen geweest en komt hij de komende tijd nog op leuke speelplekken, zoals op het Kinderterras, om het Vlaardings Sportfeest te promoten!

Twee rondes

Inmiddels hebben al meer dan 50 kinderen zich aangemeld voor het feestje, dat gevierd wordt in twee rondes op 18 augustus. De eerste ronde start om 10:00 uur en eindigt om 12:00 uur. De tweede ronde zal van 13:00 uur tot 15:00 uur duren. Kinderen zijn samen met hun ouders of andere begeleiders van harte welkom in één van de twee rondes. Op het feest wordt er niet alleen informatie over sporten in Vlaardingen gegeven, maar kunnen de kinderen de sporten ook echt uitproberen. Zo kunnen zij ontdekken welke sport ze leuk vinden en wat bij hen past. De sportaanbieders die meedoen zijn:

Belang

Het belang van het stimuleren van sport en bewegen bij kinderen op jonge leeftijd is bekend: het is goed voor de gezondheid. Wanneer sporten op jonge leeftijd al belangrijk is in het dagelijks leven van het kind, is de kans groter dat zij deze actieve leefstijl ook op latere leeftijd behouden. Niet voor niets wordt gezegd: ‘jong geleerd is oud gedaan!’

Maar niet alleen voor de gezondheid is sport en bewegen voor het jonge kind belangrijk. Ook zal er een goede basis worden gelegd in de motoriek van het kind, zullen ze zich mentaal en sociaal ontwikkelen en draagt sport en bewegen bij aan leerprocessen op school. Genoeg redenen dus om kinderen al op jonge leeftijd in aanraking te brengen met sport! In sommige gevallen kan dit zelfs al vanaf 2 jaar!

Ben in Beweging

Mascotte Ben in Beweging staat voor hét Vlaardingse sportieve jongetje dat alle sporten leuk vindt. Van hockey tot turnen en van voetbal tot survivallen: alles wil hij een keer proberen! De kinderen kunnen zich identificeren met het vrolijke, sportieve jongetje. Daardoor zullen zij net als Ben sneller in beweging komen!

Ben je als ouder op zoek naar een sport voor jouw kinderen? Dan is het Vlaardings Sportfeest dé plek waar je op 18 augustus moet zijn! Meer informatie vind je op www.stichtingvib.nl/vlaardingssportfeest. Kom jij ook op Bens feestje?

Deel dit artikel

Samen maken Wij de Westwijk

Doe mee met Wij de Westwijk! Samen vergroten we jouw kansen. Met elkaar pakken bewoners en organisaties problemen op. Het programma richt zich op vijf onderdelen: kinderen - ouders - werken en leren – schoon en heel – veilig en wonen. Meer weten? Kom langs in onze huiskamer in IKC De Wereldwijzer, Erasmusplein 1 voor een kop koffie. De deur staat voor je open.

Andere relevante artikelen

Ontmoet Westwijker: Peter

Ontmoet Westwijker: Peter

“Ik heb een trouwe vaste klantenkring. Ik blijf hier tot mijn pensioen” “Geboren Westwijkers hebben humor en houden van gezelligheid,” zegt Peter van Bekhoven in zijn kapsalon aan de Dirk […]

Marco van den Berg nieuwe programmadirecteur bij Wij de Westwijk

Marco van den Berg nieuwe programmadirecteur bij Wij de Westwijk

Op 16 oktober aanstaande start de nieuwe programmadirecteur bij Wij de Westwijk in Vlaardingen: Marco van den Berg. Hij volgt daarmee Hamit Karakus op, die vanaf april 2022 als eerste […]

Een gezonde start: schoolontbijt in de Westwijk

Een gezonde start: schoolontbijt in de Westwijk

De scholen zijn weer begonnen en op basisscholen in de Westwijk daarmee ook het schoolontbijt weer. Op het IKC Prins Willem Alexander en IKC de Schakel kunnen kinderen vijf dagen […]