Energieneutrale eengezinswoningen Floris de Vijfdelaan en omgeving opgeleverd

3 sleutelmoment 22 maart 2023 voor social media
Foto: Tamara Heck

Halverwege vorig jaar startte de bouw van de eengezinswoningen aan de Floris de Vijfdelaan. Nu, driekwart jaar later, zijn de woningen klaar en ontvangen de kopers en huurders de sleutel. De woningen zijn een aanwinst in de Westwijk. De oude appartementen waren in slechte staat. Die hebben nu plaatsgemaakt voor duurzame eengezinswoningen waar zoveel vraag naar is. 

Een van de nieuwe bewoners, mevrouw Jurrien, vertelt enthousiast: “Ik woonde altijd al in deze buurt. Daarom ben ik heel blij dat ik hier nu een nieuwbouw eengezinswoning kan huren. Samen met mijn buren hoop ik er een gezellige wijk van te maken.”

64 energiezuinige eengezinswoningen

In totaal worden er 64 eengezinswoningen opgeleverd; 50 sociale huurwoningen en 14 koopwoningen. De huurwoningen worden verhuurd door Waterweg Wonen, de koopwoningen zijn verkocht door bouwonderneming Plegt-Vos.

De woningen hebben vier kamers, vloerverwarming en een warmtepompinstallatie met boiler. Deze installatie zorgt voor verwarming en warm water voor de keuken en de douche.

Het dak ligt vol zonnepanelen die minstens evenveel energie opwekken als dat er (op basis van gemiddelden) verbruikt wordt. Mede hierdoor zijn het nul-op-de-meter- (NOM-)woningen. NOM-woningen zijn zeer energiezuinig en zeer goed geïsoleerd zodat er weinig energie nodig is om de woning warm te houden. Een NOM-woning heeft geen gasaansluiting meer; alle installaties zijn elektrisch.Klaar voor de toekomst dus! 

Beter een goede buur dan een verre vriend

Begin november vorig jaar maakten de nieuwe bewoners al kennis met elkaar. Waterweg Wonen en Plegt-Vos organiseerden een meet & greet voor de 50 huurders en 14 kopers. Zo konden zij speeddaten aan grote biertafels. De buren vonden elkaar snel. De vragen op tafel zorgden voor goede gesprekken. Ook de kinderen maakten direct contact.


‘Beter een goede buur dan een verre vriend.’ Die uitdrukking bestaat niet voor niets. Je woongeluk is namelijk mede afhankelijk van je buren. De huurders en kopers gaan samen een nieuw avontuur aan door te gaan wonen in deze nieuwbouwwijk.


Wij wensen alle nieuwe bewoners veel woonplezier in hun nieuwe woning!